Tuesday, March 30, 2010

Slechte pers...

Het waren weer enkele bewogen dagen in Colombia: twee vrijlatingen in vlotte opeenvolging, beide van soldaten gevangen tijdens confrontaties met de FARC. één ervan de zoon van de zogenaamde 'wandelaar voor de vrede', Profesor Moncayo die 12 jaar lang zowat de hele wereld afliep om te verwezenlijken wat vandaag voor hem waarheid werd: z'n zoon terug in vrijheid zien.
Heel het land en z'n media dagenlang in de ban, wachtend, hopend: is de helikopter vertrokken? is ie vrijgelaten? zijn ze al op de terugweg? en de ontlading bij het blijde weerzien, iedereen tevreden dus zou je denken.
of toch nie?
Slechte pers voor sommigen, natuurlijk: dat op zo'n twee maanden van de presidentsverkiezingen de guerrilla bereidheid is tot toezeggingen, en *god behoedt ons* misschien zelfs tot dialoog wil overgaan om uit deze onzin van een conflict uit te geraken.
Dat helpt natuurlijk nie echt als uw verkiezingsleuze is: 'Omdat terugtrekken geen optie is'.
Het komt u en de uwen - grootgrondbezitters, bedrijfseigenaars, en begunstigden allerhande - natuurlijk veel beter uit dat die vuile terroristen aanslagen blijven plegen waarbij er liefst zoveel mogelijk doden vallen.
Dus kunt ge maar beter snel iets zoeken om de aandacht af te leiden, bv TeleSur (notoire pro-Chavez TV zender) ervan beschuldigen promotie te maken voor de terroristen en ineens ook maar de hele groep 'Colombianos por la Paz', die zich de afgelopen maanden uitgesloofd hebben om deze vrijlatingen tot een goed einde te brengen. 
En als de net vrijgelate soldaat dan ook nog de presidenten van (in volgorde) Ecuador, Venezuela en Brazilië bedankt, zonder nog een woordje over te hebben voor uw eigenste bijdrage al Colombiaanse overheid, dan weet ge dat ge nen serieuze 'slechte pers' dag hebt...
Al bij al toch een mooie dag voor de 'vrijheid' (van personen, pers, en *zelfs* van software)


No comments: